top of page

נחתכת מהתנפצות זכוכית - אלו אפשרויות הפיצוי שקיימות עבורך

  • uzeryadv
  • 23 בנוב׳ 2020
  • זמן קריאה 3 דקות

אירועים תאונתיים שונים יוצרים זכאות לפיצוי מגורמים שונים שמטרתם בין היתר להחזיר לנפגע את יכולותיו הכלכליות שאבדו לו עקב פציעתו.

היכולת לדעת, להבין מי הגורמים שמהם ניתן לקבל פיצוי וכיצד למקסם את גובה הפיצוי דורשת מקצועיות וניסיון שצברתי בשנים בהן אני מייצג תובעים.

כך היה במקרה של נ' בחור צעיר שהגיע אלי לאחר שנחבל בדלת זכוכית בבניין בעיר אשקלון וסבל מחתכים עמוקים בגופו.

הדבר הראשון שעשיתי היה לתחקר באופן מלא את נ' בנוגע לאירוע לרבות: זיהוי המועד המדויק של האירוע, מקום האירוע, עדים לאירוע וכן ראיות ממקום האירוע בנוגע לשברי הזכוכית. בתיקים מסוג זה חשוב מאוד לדעת מה גודל שברי הזכוכית כדי להבין מה סוג הזכוכית שהונחה באותה דלת ובשלב הבא לדעת, באמצעות מומחה, האם היא הייתה תיקנית. לאחר פגישה ארוכה עם נ', כפי שאני נוהג לעשות בחלק מהמקרים, יצאתי למקום יחד עם נ' כדי לבחון בעצמי את הדלת ולצלם אותה. מניסיוני הגעה של עורך הדין למקום התאונה יכולה להוביל לאיתור ממצאים נוספים בנוגע שמסייעים לזהות את האחראים לתאונה. כדי שהגעת עורך הדין למקום התאונה תהיה אפקטיבית חשוב שהלקוח יגיע לייעוץ סמוך ככל הניתן למועד התאונה.

במקביל לבחינת זירת האירוע ביקשתי מנ' להקליט שיחה עם העדים שנכחו במקום התאונה בנוגע לנסיבות בהן היא התרחשה, בשלב זה בלי שידעו שהשיחה היא על רקע תביעה אפשרית וללא מעורבות ישירה שלי.

לאחר שגיבשתי את הראיות במלואן פניתי למומחה בטיחות עמו אני עובד בתיקים שכאלו על מנת שייתן הערכה ראשונית האם אכן יש אפשרות לטעון שהתאונה קרתה בגלל רשלנות של בעלי המקרקעין.

המומחה אישש את הערכתי שהזכוכית אינה תקנית וכי לו הייתה מוצבת בדלת זכוכית תקנית התאונה הייתה נמנעת. ככלל קיימות שלוש דרכים בהם ניתן להגן מפני שבירת זכוכית ולחסם את הדלת: זכוכית כפולה מודבקת בין שני חלקיה, זכוכית שמתנפצת לרסיסים קטנים וזכוכית שבתוכה יש רשת שמונעת את התנפצותה לרסיסים (פחות נפוצה כיום). עוד מידע בנוגע לסוג הזכוכית שיש להתקין בכל איזור בבניין ניתן לקרוא בת"י 1099 אותו ניתן לרכוש ממכון התקנים בלינק הבא: https://www.sii.org.il/%D7%93%D7%A4%D7%99-%D7%9C%D7%95%D7%91%D7%99/%D7%9B%D7%9C%D7%9C%D7%99/%D7%AA%D7%A7%D7%99%D7%A0%D7%94/%D7%93%D7%A3-%D7%AA%D7%A7%D7%9F/?id=d197634d-0e4b-4b7b-be66-51d8901cd001

לאחר שקיבלתי את הערכת המומחה העברתי את נ' להערכת נכות באמצעות מומחה בתחום הכירורגיה הפלסטית. בהתאם לסעיף 127 לתקנות סדר הדין האזרחי כדי להוכיח נכות רפואית יש להגיש חוות דעת של מומחה ולצרפה לכתב התביעה. במקרים מסוימים של נכות צלקתית בה יש הפרעה תחושתית יש להביא, בנוסף לפלסטיקאי אף חוות דעת של נוירולוג. לינק לתקנות סדר הדין האזרחי מובא לנוחיותכם https://www.nevo.co.il/law_html/law01/055_060.htm#Seif119

בנוסף, כאשר בידי נמצאות הקלטות של אותם עדים פניתי אליהם וביקשתי להעלות על כתב בתצהיר קצר את השתלשלות האירועים שהובילה לתאונה כפי שהם זוכרים אותה.

כל אלו, הובילו לסיום מוצלח של ההליך המשפטי שניהלתי בשם נ' כאשר, למרות פגיעתו היחסית קלה, הוא קיבל סכום פיצוי של מעל 200,000 ש"ח.

לינק לכתבה שפורסמה בעניין מצורף.

מעבר לפיצוי מהמזיק השגתי עבור נ' - שהיה תלמיד בית ספר בעת התאונה - פיצוי משמעותי נוסף מפוליסת ביטוח תאונות אישיות תלמידים בה היה מבוטח באותה עת.

לינק לפוליסת ביטוח תאונות אישיות תלמידים שתקפה נכון להיום מצורף אף הוא לנוחיותכם;


יובהר כי לו היה נ' מבוטח אף בפוליסות ביטוח נוספות ניתן היה לקבל אף מהן פיצוי נוסף, מעבר לפיצוי מבעלי הבניין ומפוליסת ביטוח תאונות אישיות תלמידים.

אם נ' היה נפגע באופן שהיה מקשה על יכולתו ולתפקד באופן ניכר והיה יוצר צורך בהשגחה או בטיפול אינטנסיבי ניתן היה לקבל עבורו אף זכאות לקצבת ילד נכה מהביטוח הלאומי. למזלו של נ' פגיעתו לא הייתה כה קשה ולכן לא היה צורך בפניה לביטוח הלאומי.

לגבי התנאים בנוגע לקבלת ילד נכה מצורף לינק לאתר המוסד לביטוח לאומי המבהירים נושא זה;

נפגעתם באירוע תאונתי ואתם מעוניינים לדעת את זכויותיכם - אתם מוזמנים לפנות אלי לשיחת ייעוץ ללא עלות וללא מחויבות בפלאפון : 054-2871851.




Comments


bottom of page